Locatie, 1104 EA
+31 (6)21 555 271
michiel@wijnbergh.nl

Spin

Stockfotografie, opdrachten, reportages, portretten

Spin

Observatorium 1*5.

Mij verbaast niets meer. Ik dacht, ik stop voor de gein wat plantjes in een thermopaneraam; kijken wat er gebeurt en misschien staat het wel grappig voor het raam. Maar het blijkt opeens een heel universum te zijn waar vanalles gebeurt wat ik niet van te voren heb bedacht. Ok, ik moet natuurlijk een beetje bescheiden blijven, het is een heel klein universum, een minimini universumpje, maar wie weet wat het nog gaat worden. Klein beginnen is altijd mijn stijl geweest. Ik heb trouwens geen ambities, hoor. Mocht je dat denken.

De kleine beestjes die rondscharrelen zijn waarschijnlijk mijten. Dat is niet eng. Er zijn een paar soorten mijten die vervelend kunnen zijn, maar van de andere 45000 soorten heb je geen enkele last. Je ziet ze ook niet, want de meeste zijn met het blote oog niet of nauwelijks te zien. Mijn mijten kan ik zonder camera niet zien lopen, zelfs niet met een vergrootglas. Ze leven van dode planten en rottende stoffen, dus ze houden het Observatorium lekker schoon en opgeruimd. Daar hou ik van.

Ik heb nog meer kleine beestjes gespot. Gisteren kronkelde er een klein wit wurmpje door mijn beeld. Het stuk wat ik zag was iets groter dan een mijt, maar ik weet niet wat er niet zichtbaar was. Het kronkelde zich uit beeld zoals een regenwurm dat doet als hij weer de grond in gaat.

Het grootste wilde dier dat ik heb gezien is een spin. Een roofdier, dat hoort erbij. Hij was er opeens, zweefde bewegingsloos tussen zijn draden of scharrelde rond in de krochten van zijn wildernis. Hij zag er niet ongelukkig uit. Ik nam aan dat hij mijten wel een lekker hapje zou vinden. Het spinnetje was geen centimeter groot, dus een hapje verse mijt van laten we zeggen 0,3 mm lijkt me niet slecht. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat mijten helemaal niet lekker zijn, of te knapperig, want hun buitenkant is hun skelet en dat moet je dan wel eerst kraken. Maar als hij die niet lust, wat eet hij dan? Waarom is hij hier eigenlijk? Heeft hij het Observatorium ontdekt en gedacht: dat is een prima plekje, hier ga ik wonen? Of is hij er per ongeluk in gedonderd toen hij zich vanaf mijn plafond naar beneden liet zakken.

Allemaal vragen.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *