Locatie, 1104 EA
+31 (6)21 555 271
michiel@wijnbergh.nl

Observatorium 3*1

Stockfotografie, opdrachten, reportages, portretten

Observatorium 3*1

Een nieuw Observatorium.

Mensen die tuinieren leuk vinden, hebben graag een grote tuin. Een tuin waar je een rondje kan lopen langs al het moois wat je in de grond hebt gestopt. Tuinen zijn al snel 50 vierkante meter en ik lees in een krant dat een gemiddelde tuin meer dan 300 vierkante meter is. Dat lijkt me wel wat.

Mijn tuintjes, die ik hier Observatorium noem, zijn maar 70 vierkante centimeter. Ik vind het daarom geen overdreven luxe om nog wat meer tuintjes te hebben. Op Marktplaats heb ik inmiddels verschillende thermopaneramen gevonden voor gratis of heel weinig.

Observatorium 3 is een raam van 60 cm breed en een tussenruimte van slechts 8 millimeter, dus de oppervlakte van deze tuin is 48 cm2. Ik heb eerst water in het raam gegoten, en daarna aarde er in gestrooid. Die bleef gedeeltelijk mooi en spannend drijven waardoor er meteen een leuk landschap ontstond. Ik heb er een handje mungbonen, kleine groene boontjes, ingegooid. Ze passen net tussen het glas.

Het leuke van boontjes is dat ze heel snel reageren op een vochtige omgeving. Na een dag zie je ze al opzwellen, na 6 dagen komen de eerste blaadjes na de kiemblaadjes tevoorschijn.

Ik loop een beetje achter met het plaatsen van foto’s. Deze is van een maand geleden en ik kan je vast vertellen dat dit best een spannend Observatorium is geworden.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *